KLUB HÍREK

2019. november 13-i Mesterelme Pusztai Ádámmal, a gamification szakértőjével

+ Játszani mindenki szeret!
- Az életünk tele van "nem szeretem" folyamatokkal, feladatokkal.

E két tény ismeretében, azokat kombinálva a cégünkön belül régóta húzódó problémákra találhatunk megoldást.

Pusztai Ádám a gamification (játékosítás), az alkalmazott pszichológia és a viselkedés gazdaságtan szakértője megmutatta, hogy lehet etikusan hatni másokra (munkatársainkra és vásárlóinkra). 
Ádám a nem túlzottan kedvelt, ám kötelező feladatokat teszi szerethetőbbé. Módszerének segítségével termékünkkel, szolgáltatásunkkal ügyfeleink sokkal többet és szívesen foglalkoznak, önként ajánlják azt mások figyelmébe. 
Ne feledjünk: az emberek viselkedése előre tervezhető, használjuk ki az ebben rejlő üzleti lehetőségeket!

2019. október 18-i Mesterelme Prof. Dr. Bagdy Emőke pszichológussal

Rohanunk, problémákkal küzdünk, nem érjük utol magunkat, vagyis stresszelünk a munka frontján és magánéletünkben is, ami megkeseríti mindennapjainkat. Pedig mindenki hatékony és kiegyensúlyozott szeretne lenni.

A lendületes és magával ragadó Prof. Dr. Bagdy Emőke pszichológus hatékony stresszkezelési módszereket tanított nekünk, mert fontos, hogy a stresszt megfelelően kezeljük és ez talán az életünk egyik legfontosabb feladatai közé tartozik! 

A stresszhez való viszonyunk, gondolkodásunk befolyásolja azt, hogy egy adott helyzet számunkra izgalmas kihívás vagy épp betegséget okozó hatás lesz! 

Mi irányítunk! Nem lehetünk mellékszereplők a saját életünkben.

2019. szeptember 28-i Mesterelme Dr. Újszászi Bogár László meggyőzéstechnikai és befolyásolástechnikai szakemberrel

Egy ember naponta átlagosan 100.000 döntést hoz. Napi 100.000 döntést uralni, tudatosan irányítani lehetetlen, épp ezért agyunk általánosít, minden esetben egyszerűsít és sablonokat alkot.

Dr. Újszászi Bogár László meggyőzéstechnikai és befolyásolástechnikai szakember bemutatta azokat a módszereket, melyek használatával jobban tudjuk irányítani a körülöttünk lévőket, mások döntéseit. 

A jó vezető eléri, amit akar, és minél könnyebben érvényesíti akaratát, annál egyszerűbben irányítja munkatársait, köt kedvező megállapodásokat partnereivel.

Ha megfelelő stratégiánk van mások meggyőzésére, sikerünk garantált, rengeteg időt és energiát spórolhatunk magunknak!

2019. június 28-i Mesterelme a Lego Serious Play egyik vezetőjével, Hlavay Richárddal

Az üzleti stratégiaalkotás dilemmái - kockázat, vagy biztonság?

A workshopon a Lego Serious Play módszer technikáival 3D-s Lego modelleket építettek a résztvevők, ezekkel, ezeken keresztül mutatták be-, illetve meg egymásnak saját álláspontjukat az üzleti stratégiaalkotás különböző aspektusairól. 

A közös felfedező tanulás során mélyebb és újszerű ismereteket szerezhettek saját megközelítéseikről, megélésükről egy-egy döntési helyzetben. 

A modellalkotás és a történetmesélés erős önreflektív folyamat, ami fejleszti az érzékenységet, rugalmasságot a döntéshozatalban, valamint az érzelmi intelligenciát, és javítja a motivációt.

2019. május 17-i Mesterelme Görög Ibolya protokollszakértővel

Az első benyomás nagyon fontos. Arra sosincs második esély.

Minden apró gesztusunk, tekintünk, mimikánk, mozdulatunk, hanghordozásunk, testtartásunk üzenet a másik ember felé.

Görög Ibolya protokollszakértő 7 miniszterelnök munkáját segítette a társasági és formális események, ünnepek, beszédek ezernyi buktatóin keresztül.

Május 17-i Mesterelménken Ibolya összefoglalta a "viselkedéstan" egyszeregyét, biztos alapot adott a mindennapjainkhoz. Gyakorlati tippjei, jó tanácsai és intelmei bármilyen korú, nemű, élethelyzetű embert segítik mindennapjaiban. Hisz a protokoll alapjaival nem csak a felső tízezernek kell tisztában lennie. Az üzleti életben a pozitív összkép, a bizalom kialakítása partnerek között kiemelten fontos, a helyes viselkedés elsajátítása végső soron pénzre váltható!